Брокери: Положителни настроения на БФБ и през тази седмица

1017
Брокери: Положителни настроения на БФБ и през тази седмица

Продължаваме с традиционното си допитване до брокери относно очакванията им какво ще се случва на БФБ през тази седмица. Ето и техните коментари:

Александър Пеев, инвестиционен консултант УД Съгласие Асет Мениджмънт

Тази седмица очаквам положителни настрония на БФБ – София впредвид, че положителният тренд през последните седмици на външните пазари успява да накара родните инвеститори да завишат, макар и незначително, апетита към акциите.

Покачването на рейтинга на България, данните за БВП, както и данните на БНБ за кредитните институции не биха повлияли върху движенията на акциите.

Интересен ще бъде аукционът за десетгодишните ДЦК, имайки предвид новината за рейтинга на България и покачващите се пазарни цени на ДЦК през последните десет дни.

Димитър Георгиев, ръководител отдел търговия ELANA Trading

До момента лените месеци за поредна година опровергават наличието на сезонност при търговията на финансовите пазари, в частност на българския капиталов пазар.

През най-отпускарските юли и август пазарът се намира в ясно изразена възходяща тенденция – първата за тази година. Август е традиционно силен за БФБ и вероятността тази година да бъде изключение вече е твърде малка.

Очакванията за тази седмица са пазарът да се запази около текущите или малко по-високи нива. Ясно изразената тенденция на активна търговия при АДСИЦ дружествата и поименните компенсационни бонове вероятно ще се запази.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на акции

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg