Брокери: Търговията ще има следотчетен послевкус

1764
Брокери: Търговията ще има следотчетен послевкус

Както всяка седмица, така и през тази, екипът на Profit.bg попита представители от пазара „Какво да очакваме на БФБ през следващите пет дни?" Ето и техните коментари:

Минчо Минчев, главен дилър, Инвестбанк

След като обявиха доста негативни финансови отчети за деветмесечието, акциите на публичните дружества ще търсят своята справедлива цена. Едва ли някой е очаквал, кой знае какви положителни резултати, но първоначалният ефект със сигурност ще бъде разпродажби при "отличниците".

Единствената положителна новина от публикуваните отчети е, че големите дружества не са заплашени от фалит.

След като се преодолее първоначалния стрес сред инвеститорите, е много вероятно на по-ниските ценови нива, да се появят инвеститори и към края на седмицата бихме могли да наблюдаваме отново ръст на пазара.

Тамара Бечева, финансов аналитик, ЕЛАНА Трейдинг

Българският капиталов пазар ще остане подвластен на отчетите за деветмесечието. Въпреки че слабите резултати на компаниите бяха очаквани, инвеститорите изглеждат разочаровани и готови да продават.

Липсата на прогнози от публичните дружества допринася за червения цвят. Твърде вероятно е и спадът на Уолстрийт в петък да окаже своето негативно влияние, въпреки че напоследък корелацията на БФБ с международните пазари намаля.

Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител, Бул Тренд Брокеридж

Вероятно и през тази седмица ще бъдем свидетели на вяла търговия и ниски обеми. Въпреки че финансовите отчети на компаниите според мен бяха малко по-добри от очакваното, това няма да бъде факторът, който ще събуди инвеститорите.

Още повече, че на водещите пазари по света корекцията, която у нас наблюдаваме вече повече от месец, едва сега започна. Все пак мисля, че на БФБ няма да видим сериозни разпродажби.

Лично за мен интересно ще бъде представянето на банковите акции, тъй като публичните банки показаха твърде различни един от друг отчети и като цяло тенденциите при тях не вървят успоредно с тези в банковата система.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg