Брокери: Запазване на ценовите нива

1206
Брокери: Запазване на ценовите нива

Юни започва негативно за капиталовия ни пазар като цяло. Четирите български индекса отчитат понижения за месеца - SOFIX (-4.32%), BG 40 (-1.95%), BG REIT (-2.42%) и BG TR30 (-4.01%). Ще се задържат ли негативните настроения и през идните пет дни? Това коментират експерти от пазара:

Николай Грънчаров, ръководител отдел „Брокерски услуги", Емпорики банк България

Честно казано съм настроен скептично, че през тази седмица ще станем свидетели на чувствителна положителна промяна на ликвидността и ценовите нива на публичните компании.

Въпреки това считам, че през изминалия месец акциите коригираха надолу и стигнаха примамливи стойности и не изключвам текущите нива да се запазят, и дори да видим леко покачване на индексите.

Ангел Хаджийски, брокер, ИП Капман

След поредната безлична седмица на БФБ-София, очакванията за нещо по-различно през тази са малко вероятни. Тъй като сезонът на общите събрания вече е открит и повечето от предложенията, включени в тях, са акумулирани в цените, влиянието им върху борсовата търговия ще е минимално, с изключение на акционерните събрания при Булгартабак-Холдинг и неговото дъщерно дружество Благоевград БТ.

С повишено внимание ще следим и новините относно гръцката дългова криза, като там въпросителните стават все повече, a решенията за изход от създалата се ситуация все по-малко.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...