Брокери: Запазване на ценовите нива

1275
Брокери: Запазване на ценовите нива

Юни започва негативно за капиталовия ни пазар като цяло. Четирите български индекса отчитат понижения за месеца - SOFIX (-4.32%), BG 40 (-1.95%), BG REIT (-2.42%) и BG TR30 (-4.01%). Ще се задържат ли негативните настроения и през идните пет дни? Това коментират експерти от пазара:

Николай Грънчаров, ръководител отдел „Брокерски услуги", Емпорики банк България

Честно казано съм настроен скептично, че през тази седмица ще станем свидетели на чувствителна положителна промяна на ликвидността и ценовите нива на публичните компании.

Въпреки това считам, че през изминалия месец акциите коригираха надолу и стигнаха примамливи стойности и не изключвам текущите нива да се запазят, и дори да видим леко покачване на индексите.

Ангел Хаджийски, брокер, ИП Капман

След поредната безлична седмица на БФБ-София, очакванията за нещо по-различно през тази са малко вероятни. Тъй като сезонът на общите събрания вече е открит и повечето от предложенията, включени в тях, са акумулирани в цените, влиянието им върху борсовата търговия ще е минимално, с изключение на акционерните събрания при Булгартабак-Холдинг и неговото дъщерно дружество Благоевград БТ.

С повишено внимание ще следим и новините относно гръцката дългова криза, като там въпросителните стават все повече, a решенията за изход от създалата се ситуация все по-малко.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg