Д. Димитров: Търговия в тесен рейндж

1779
Д. Димитров: Търговия в тесен рейндж

„По време на втората сесия след парламентарните избори, настроенията около тях ще започнат да отстъпват място на настроенията, породени от движенията на външните пазари", коментира за Profit.bg очакванията си за днешната търговска сесия на БФБ портфолио мениджърът на Реал Финанс Асет Мениджмънт Даниел Димитров.

„След като през миналата седмица бяха публикувани лоши данни за безработицата в САЩ, все повече инвеститори се замислят дали става въпрос за бързо „V-образно" възстановяване на американската икономика. Това доведе до спад в цените на суровините, а оттам и на акциите на компаниите от добивните сектори в Азия и Европа. След силния спад в четвъртък, в понеделник американският пазар не успя да навакса загубеното", посочи експертът.

Според него на местно равнище би следвало, след изясняване на ситуацията около бъдещото управление на страната, политическият риск от инвестиции на БФБ да намалее. „Въпреки това не мисля, че трябва да очакваме значителен ръст, особено в условията на спад на външните пазари", допълни още Даниел Димитров.


„Ниските ценови нива лимитират възможността за значителни спадове, поради интереса на български институционални инвеститори към покупки на тези нива", коментира той. -В резултат на тези фактори много вероятно е днес да сме свидетели на търговия в тесен рейндж. Все пак очаквам по-високи обеми, спрямо среднодневните постигнати през юни".

Вчера три от индексите на БФБ приключиха деня на положителна територия - SOFIX (+0.44%, 354.86 пункта), BG40 (+1.00%, 101.13 пункта), BG TR30 (+1.07%, 267.12 пункта). В червено се оцвети само BG REIT (- 1.56%, 39.71 пункта).

Общият оборот на регулирания пазар доближи 811 хил. лв., като над 316 хил. лв. се дължаха на сделки с облигации. През деня се търгуваха акциите на 56 публични компании. Повишение в цената се наблюдаваше при книжата на 27 от активните позиции.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg