Д. Димитров: Трудно е да имаш очаквания при подобни обеми

806
Д. Димитров: Трудно е да имаш очаквания при подобни обеми

„Вчерашният успешен аукцион за продажба на португалски държавни ценни книжа обърна краткосрочния сентимент, като помогна европейските и американският пазари да завършат в зеления сектор", коментира Даниел Димитров, портфолио мениджър в Реал Финанс Асет Мениджмънт, пред Profit.bg.

Днес експертът очаква позитивните настроения да се запазят, като азиатските и европейските пазари продължат ръста от вчера.

Той е на мнение, че прогнозирането на посоката, в която ще се движи търговията на БФБ е трудно.

„Ако се запази тенденцията от последните сесии за изключително ниски обеми на търговия, само можем да гадаем как ще приключи сесията", уточни Даниел Димитров. „В такива условия дори и минимално движение по някоя позиция може да повлияе на индексите, а корелацията с международните пазари напълно изчезва".

Липсата на корпоративни новини по това време на годината допълнително намалява шанса да станем свидетели на някакво раздвижване на борсовата търговия, смята портфолио мениджърът.

„Все пак считам, че българските индекси ще приключат днешната сесия с ръст в рамките на 0.5 - 1.0%, основно в следствие на търсене на сините чипове, които се радват на интерес през последните дни", каза в заключение Даниел Димитров.

Оборотът на БФБ счупи вчера поредния негативен рекорд, достигайки едва 170 хил. лв.

Основните индекси на Българска фондова борса запазиха ръста си от началото на сесията в сряда и приключиха деня с минимални повишения.

Индексът на сините чипове SOFIX добави 0.16% до 392.16 пункта, докато ръстът при BG40 възлезе на 0.2% до 112.39 пункта.

Към печелившите за деня се присъедини и BGTR30, който нарасна с 0.14% до 294.31 пункта, докато BG REIT бе единственият губещ, след като отчете спад от 0.34% до 40.77 пункта.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg