Д. Георгиев: Възможно е отдръпване на инвеститорите днес

1729
Д. Георгиев: Възможно е отдръпване на инвеститорите днес

„Въпреки съществуването на някои обективни различия между българския капиталов пазар и развитите пазари, наличието на корелация с тях е напълно естествено. В контекста на пониженията на Уолстрийт от снощи и дългата серия ръстове у нас, е резонно днес да очакваме отдръпване на инвеститорите и прибиране на печалби", коментира за Profit.bg очакванията си за днешната борсова сесия на БФБ брокерът на Елана Трейдинг Димитър Георгиев.

„Предвид факта, че голям брой инвеститори не успяха да се включат в ралито и вероятно ще се опитат да „влязат" в пазара при всяка корекция, не се очакват драматични спадове днес", допълни още той.

Първата сесия на БФБ, след дългите почивни дни, приключи с повишение за българските индекси. Стойността на SOFIX нарасна вчера с 6.51% до 381.85 пункта, което е шестмесечен максимум за индекса. Повишението за BG40 бе от 3.22% до 102.81 пункта, или най-високото ниво на индекса за последните четири месеца.


На положителна територия затвориха BG REIT (+1.85%, на 39.71 пункта) и BG TR30 (+5.66%, на 277.23 пункта). Общата пазарна капитализация на БФБ надвиши десетте милиарда вчера и достигна 11.149 млрд. лв.

Общият оборот на регулирания пазар достигна 1.73 млн. лв. През деня се търгуваха акциите на 89 публични компании. Ръст в цената наблюдавахме при книжата на 60 от активните позиции.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка, или продажба на ценни книжа!

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg