Д. Георгиев: Възможно е раздвижване при Девин

1165
Д. Георгиев: Възможно е раздвижване при Девин

„Традиционно в първите дни след Нова година активността на пазарните участници у нас е значително по- ниска от обикновено", коментира за Profit.bg Димитър Георгиев, брокер в ЕЛАНА Трейдинг.

„Спредовете по всички позиции са разширени, дори с много от сините чипове не се сключват сделки, а сделки със символични обеми могат значително да променят пазарната капитализация на повечето компании", допълни още той.

„Няма причина да очакваме нещо различно и днес. Едва ли ще станем свидетели и на значимо изменение на индексите", посочи експертът.

Според Димитър Георгиев малко по- висока от традиционната активност може да наблюдаваме при Девин, след като вчера стана ясно, че търговото предложение на дружеството е одобрено.

Да припомним, че на свое заседание Комисията за финансов надзор одобри в сряда коригираното търгово предложение, подадено съвместно от Адвент Уотър (Люксембург) и директорите на бутилиращата компания, при цена от 3.50 лв. за лот.

Българските индекси не можаха да изплуват на повърхността и вчера. Губещите отново са три и това бяха SOFIX (-0.36%, 423.60 пункта), BG 40 (-0.76%, 115.99 пункта) и BG TR30 (-0.28%, 328.09 пункта). Единственото повишение бе за BG REIT (+0.02%, 47.66 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 876 хил. лв. От тях близо 300 хил. лв. произтичат от сделки с облигации. От пазара на дружествата със специална инвестиционна дейност се дължаха други 130 хил. лв.

В сряда се търгуваха акции от 62 емисии. Повишение в цената се наблюдаваше при 25 от тях.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg