Д. Колев: Като че ли купувачите набраха смелост вчера

1111
Д. Колев: Като че ли купувачите набраха смелост вчера

"След песимистичното начало на седмицата на БФБ-София и предизвиканите разпродажби по ликвидните позиции, вследствие на подновените опасения по гръцкия дълг, като че ли купувачите набраха смелост и придвижиха своите оферти нагоре", коментира Дамян Колев, брокер в Наба Инвест, за Profit.bg.

Според експерта това бе нужната глътка спокойствие на инвеститорите, решили да кешират и затворят позициите си, предвид несигурната обстановка и повишения системен риск в региона.

„На световните пазари се вижда възстановяване на индексите, което не би трябвало да подмине и нашия пазар и да видим по-агресивни оферти за покупки, а това да вдъхне оптимизъм сред спекулантите", е оптимист Дамян Колев, като допълни обаче, че от друга страна липсата на свободен кеш кара участниците да редуцират обема на офертите си, още повече, че индексите се намират на ключови нива на подкрепа.

„За днес очаквам ликвидните позиции да възстановят част от загубеното от предходните два дни, но ниският интерес, слабата ликвидност и предоставения инструментариум за търговия, характерни за фондовия ни пазар ще движат търговията без ясно изразена посока, в рейндж и слаба активност", каза заключение експертът.

Май беше поредният негативен месец за българските индекси през 2011 година - SOFIX (-2.3%), BG 40 (-3.68%), BG REIT (-4.09%) и BG TR30 (-1.87%).

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets
# 0
14:06 | 1 June 2011
Българските борсови индекси се възстановяват от първото тримесечие на 2009 г. Остава това да бъде забелязано от компетентните български политици, икономисти и журналисти. Предполагам, че някои от тях могат да смятат и биха могли да пресметнат увеличенията в стойностите на тези индекси. Според мен, само за последния едногодишен период ръстовете на различните индекси са от около 14 - 15 до около 24 - 25 %. Приятни пресмятания на компетентните икономисти, които не се занимават с политика.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg