Д. Колев: Натискът може да отслабне днес

1239
Д. Колев: Натискът може да отслабне днес

„В последния работен ден от тази кратка седмица едва ли ще видим нещо по-различно. На международните пазари продължават да тегнат дълговите проблеми на Гърция, но невъзможността да се постигне единна политическа воля за общи действия, е отразена вече до голяма степен в спада на индексите", коментира Дамян Колев, брокер в Наба Инвест за Profit.bg.

Бягството от рискови активи се наблюдава и у нас, но по-скоро отсъствието на купувачи, както и желанието на част от продавачите да гонят по-ниски нива за вход, според експерта, поддържат текущите нива на цените.

„От друга страна, липсата на нови атрактивни компании и интерес от страна на институционални местни и чуждестранни инвеститори прави търговията обезкръвена и непривлекателна",сподели още брокерът.


Все пак Дамян Колев очаква натиска да отслабне днес и да видим отново вяла сесия, с малко на брой сделки, със задържане на текущите нива, на фона на очакваните новини за отпускането на нови стимули за щатската икономика, както и вчерашните преговори между ЕС, ЕЦБ и Гърция, които засега понижават страховете на пазарите за неконтролируем фалит на страната.

Вчерашната борсова сесия донесе глътка свеж въздух за участниците на капиталовия ни пазар. Четири от петте вече индекса отчетоха повишение - SOFIX (+0.27%, 360.12 пункта), BG REIT (+1.54%, 48.93 пункта), BG TR30 (+0.02%, 298.77 пункта) и CGIX (+0.60%, 100.31 пункта).

Единственото понижение бе за BG 40, който изтри 0.48% от стойността си и затвори на 117.35 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар надвиши с малко 970 хил. лева. От тях 368 хил. лева се дължаха на сделки с корпоративни облигации.

През деня се търгуваха 65 емисии акции. Повишение в цената имаше при 23 от книжата, а други 12 не отчетоха промяна.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е предложение за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

itachi
# 0
04:07 | 26 July 2012
You know what, I'm very much icnliend to agree.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg