Д. Колев: Ценовата еластичност на пазара се подобрява

2275
Д. Колев: Ценовата еластичност на пазара се подобрява

„Едва ли ще станем свидетели на търговска сесия на БФБ, по-различна от последните няколко дни. Най-вероятно ще продължи търговията в рейндж с по-голяма плътност в офертите при купувачи и продавачи без съществени изменения в индексите, и при ниска активност за иницииране на сделки", коментира Дамян Колев, брокер в Наба Инвест, за Profit.bg.

Договорени пакетни сделки едва ли ще липсват в последния ден от първото тримесечие на годината, смята още експертът.

Прави впечатление и подобряващата се ценова еластичност - при всяко по-голямо отклонение от пазарните нива се формират бързо отсрещни оферти, запълващи „празнината".


„Прогнозите и данните, които ще предоставят компаниите за първото тримесечие, ще провокират настроения в инвеститорите за преструктуриране на част от позициите, с цел прецизиране на портфейлите им", смята Дамян Колев, според когото едва тогава може би ще видим по-сериозни движения в цените.

Брокерът добави, че намеренията за разпределение на дивидент на част от компаниите, както и новини по дългоочакваната приватизация на Булгартабак-Холдинг също ще бъдат стимул за вземане на инвестиционни решения

Вчера бе поредната положителна сесия за повечето индекси на БФБ-София. Повишения отчетоха SOFIX (+0.16%, 443.53 пункта), BG 40 (+0.65%,134.14 пункта) и BG TR30 (+0.51%, 359.31 пункта). Единствен имотният BG REIT остана под нивото си от вторник. Индексът записа понижение от близо процент, до 49.97 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар доближи 2.32 млн. лв. През деня се търгуваха 80 емисии акции. Повишение имаше при 47 от книжата, а други 9 затвориха без промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg