Д. Колев: Възможен е натиск в началото на сесията

967
Д. Колев: Възможен е натиск в началото на сесията

"Отдръпването на продавачите по основните ликвидни позиции намалиха натиска върху тях и ценните им се покачиха съвсем резонно. В днешната сесия очаквам първоначален спад в индексите и прибиране на печалбите, а после търговия в рейндж", коментира Дамян Колев, брокер в Наба Инвест, за Profit.bg.

Изнасяните международни новини и спекулации преди срещата на върха на 23 октомври ще правят пазарите нервни, като по традиция нашият пазар ще абсорбира негативните по-осезателно, смята експертът.

"Анонсите за увеличения на капитала при ЦКБ АД и Еврохолд България АД при емисионни стойности, далеч от сегашните пазарни цени, се оценява като сериозен дискаунт от пазарните играчи, от който те имат нужда, за да прибягнат до така ценния кеш в момента, предвид несигурната обстановка", посочи Колев.


Това, според него, предизвика техния интерес и само повече информация от страна на мажоритарите и техните намерения ще води до стесняване на това отстояние с течение на времето..

Борсовата сесия в сряда бе положителна за капиталовия ни пазар, като и петте индекса отчетоха повишения. Най-солидно то се оказа при SOFIX (+1.41%, 344.17 пункта), последван от BG 40 (+1.14%, 115.42 пункта), BG TR30 (+1.07%, 284 пункта), CGIX (+0.85%, 95.10 пункта) на компаниите с добро корпоративно управление и BG REIT (+0.23%, 47.33 пункта).

Благодарение на прехвърлените пакети на облигационния пазар, общият оборот надхвърли 9 млн. лева в редовната борсова сесия. На пазара на дългови ценни книжа на БФБ-София се търгуваха облигации на Юробанк И Еф Джи България (на 96.41% от номинала) и на Хелт енд уелнес - по номинал.

През деня се сключиха сделки с акции от само 48 емисии. Повишение имаше при 18 от книжата, а други 11 не отчетоха промяна.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg