Енергийните дружества и Химимпорт в центъра на днешната борсова сесия

986
Енергийните дружества и Химимпорт в центъра на днешната борсова сесия

Борсовата сесия приключи втория си ден с повишение за индексите, като този на сините чипове SOFIX добави 0.4% към стойността си, докато широкият BG 40 нарасна с 0.2%. Това, обаче, се случва при изключително ниски търгувани обеми, което е сериозен повод за притеснение.

Търговията на БФБ продължава да е скучна и еднообразна, като най-интересното от нея отново бе свързано с книжата на новотъргуващите се енергийни дружества.

За съжаление на индивидуалните участници в търга, очаквали ръст след въвеждането на акциите за търговия, книжата и на двете дружества се понижиха под нивата от вторичното си публично предлагане.

Те отбелязаха най-ниските си стойности от въвеждането си за търговия, като тези на Енерго-Про Продажби се понижиха до най-ниска стойност от 13.32 и приключиха при нея, или понижение от 5% за деня, докато акциите на Енерго-Про Мрежи докоснаха цена от 137.01 лева.

За сравнение нивата, при които бяха продадени основните пакети при двете дружества бяха при средна цена от 13.89 и 139.35

Другото интересно, което се случи по време на днешната борсова сесия, бе активността при Химимпорт, свързана с изкупуване на предлаганите акции до 0.67 лева.

До това ниво бяха изкупени близо 40 000 акции, като най-високата цена, при която се сключи сделка през деня бе при ниво от 0.68 лева за акция, а най-ниската при 0.64 лева. В крайна сметка те приключиха с минимален ръст от 1.1% при ниво от 0.647 лева за брой.

По-сериозни обеми за по над 100 000 лева се изтъргуваха при София-БТ – 2000 акции при средна цена от 63 лева, както и при КТБ – близо 1 500 акции при цена от 77 лева за брой. И при двете позиции бяха регистрирани минимални изменения спрямо нивата им на затваряне от вчера.

На активна търговия се радваха днес и акциите на Адванс Терафонд АДСИЦ, от които собственика си смениха над 150 000 акции при цени от около 2 лева.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg