Холдинг Варна А обновява портфейла си през 2007 г.

757
Холдинг Варна А обновява портфейла си през 2007 г.

През текущата година предстои по-нататъшно преструктуриране на инвестиционния портфейл на холдинга, съобщи за Profit.bg Милчо Близнаков, изпълнителен директор на Холдинг Варна А АД.

Очаква се да се финализират сключените договори за придобиване на финансови активи и придобитите и новорегистрирани дъщерни и асоциирани предприятия да започнат работа по предмета на дейност.

Авансовите плащания за придобиване на финансови инвестиции за 2006 г. са в размер на 24.477 млн. лв., показват данните от регистрационния документ на дружеството, публикуван от БФБ.

Също така Холдинг Варна А АД придобил идеални части от три урегулирани поземлени имота на обща стойност 3.337 млн. лв., като върху тях е учредена законова ипотека.

През 2007 г. се очаква да приключи процедурата за горите за придобиване и промяна на предназначението на площи на територията на к. к. “Камчия” и проектиране на нов туристически комплекс .

Във връзка с приключването на процедурите по закупуване на прилежащите площи на Камчия АД ще се осигури финансиране на сделката чрез комбинация от методи като увеличаване капитала на дружеството, осигуряване на заеми от холдинга и банкови заеми при необходимост. В последствие ще се пристъпи към рефинансиране на заемите и освобождаване на собствени средства.

През изминалата година Холдинг Варна А АД участва в учредяване на управляващо дружество Реал Финанс Асет Мениджмънт, прякото участие в което се равнява на 237 хил. лв. или 95 % от капитала. Също така са закупени 4,81 % от капитала на Св. Св. Константин и Елена АД на стойност 4.345 млн. лв.

Прогнозната печалба на Холдинг Варна А за 2007 г. е 2.54 млн. лв., а приходите - 4.88 млн. лв. Основна част от последните се очаква да бъдат приходи от продажба на инвестиции в размер на 4.8 млн. лв.

Към 5 февруари 2007 г. АБАС ЕООД притежава 457 503 броя акции, които представляват 45.75% от капитала на холдинга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...