Хр. Дурев: Летаргията ще се задържи месеци на БФБ

1698
Хр. Дурев: Летаргията ще се задържи месеци на БФБ

„С оглед на изострящата се дългова криза на нашия континент, няма как да очакваме чуждестранните инвеститори да бъдат по-рисково настроени и да обърнат внимание на пазар като нашия в близкото бъдеще", коментира Христо Дурев, брокер в Глобал Маркетс, за Profit.bg.

„Като добавим и факта, че за огромната част от българското население, инвестицията на фондова борса е нещо много непонятно и далечно, вливането на свеж ресурс на БФБ-София просто няма как да се случи скоро, а оттам и някакво значително раздвижване", смята експертът.

За съжаление летаргията според Дурев, ще продължи още поне няколко месеца и най-близкото събитие, което може да ни изкара оттам е приватизацията на държавния дял в Е.ОН.


„Поне до тогава основният индекс ще се движи в много тесен рейндж около сегашните си стойности, като единични случаи на резки движения по различни позиции, породени от съответно добри или лоши новини за тези компании, няма да променят цялостната картина", каза в заключение експертът.

Първата за седмицата търговска сесия на БФБ-София приключи със сериозно понижение за основните борсови индекси - SOFIX (-1.44%, 426.16 пункта) и BG 40 (-1.52%, 129.82 пункта). Над процент от стойността си загуби и BG TR30 (-1.07%, 350.62 пункта). Единствен BG REIT затвори над повърхността, като отчете повишение от 0.63%, на 49.52 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 478 хил. лева. Вчера се търгуваха 66 емисии акции. Повишение имаше при 14 от книжата, а други 12 не отчетоха промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

gogo t.
# 0
10:05 | 31 May 2011
Супер ,Вземи си неплантена отпуска и просто спри да коментираш БФБ то с месеци .
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg