Хр. Дурев: Възможно е раздвижване при Еврохолд и Евроинс

1502
Хр. Дурев: Възможно е раздвижване при Еврохолд и Евроинс

„Основно поради липсата на новини, очаквам предстоящата сесия да премине спокойно, с ниски обеми и без резки движения при индексите", коментира за Profit.bg Христо Дурев, брокер в Астра Инвестмътнт.

„Би следвало да се очаква известно активизиране на купувачите при Еврохолд и Евроинс, след като стана ясно, че Интеркапитал АДСИЦ най-вероятно ще успее да разсрочи облигационната си емисия", допълни още експертът.

Именно съмненията около емисията и фактът, че е застрахована в ЗД Евроинс АД, доведоха до масираните разпродажби по двете позиции, добави още Христо Дурев.

Борсовата сесия в понеделник започна с понижение за повечето от индексите на БФБ, и ниска инвеститорска активност. Големият губещ вчера бе BG40 (-1.43%, 103.89 пункта), последван от BGTR30 (-0.99%, 274.97 пункта) и SOFIX (-0.45%, 361.44 пункта). Стойността на BGREIT нарасна с 0.10%, до 38.55 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар доближи 409 хил. лв. В понеделник се търгуваха акции от 43 емисии. Повишение в цената имаше при 23 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg