Христова: Без промяна, докато не влезе свеж ресурс на БФБ

1387
Христова: Без промяна, докато не влезе свеж ресурс на БФБ

„Не очаквам втората търговска сесия за седмицата да изненада някого от участниците на пазара", коментира за Profit.bg Ирина Христова, брокер във ФК Евър.

„От известно време се наблюдава лека дистанция на българската борса от случващото се на международните пазари", смята брокерът, като допълни, че при нас по-скоро нищо не се случва.

Според Ирина Христова новините - и вътрешните, и външни, добрите, и лошите се приемат с апатия от борсовите играчи и оказват слабо и краткотрайно влияние върху цените на акциите.

„Докато на пазара ни не навлязат свежи ресурси и по-големи играчи, не ни очаква нищо друго, освен подобна отегчителна и скучна картина", каза в заключение Христова.

Единственият индекс на капиталовия ни пазар, който отчете повишение в понеделник бе SOFIX. Стойността му нарасна с 0.25%, до 437.64 пункта. Останалите три пазарни индикатора отчетоха понижения, а именно - BG 40 (-1.66%, 118.03 пункта), BG REIT (-0.61%, 45.39 пункта) и BG TR30 (-0.13%, 335.18 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 1.25 млн. лв. Вчера се изтъргуваха близо 646 хил. акции от капитала на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, при 0.59 лв. за лот.

През деня се търгуваха общо акциите от 69 емисии. Повишение в цената се наблюдаваше при книжата на 31 от тях.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg