Индексите в региона разделени в представянето си през 2012 г.

963
Индексите в региона разделени в представянето си през 2012 г.

Индексът на сините чипове на БФБ SOFIX се нареди сред повечето повишаващите се индекси в региона за миналата седмица, показват данни на инвестиционния посредник Карол.

SOFIX добави 2.44% към стойността си за миналата седмица. Най-голям ръст в региона за периода отбелязва румънският BET, който е нараснал със 7.04%, докато повишението при черногoрският NEX20 и турският ISE-100 е от 4.49% и 4.5%, респективно.

Най-лошо представяне през миналата седмица в региона отчитат украинският индекс PFTS (-3.21%) и македонският MBI-10 (-0.75%).

Индексите в региона се разделят в представянето си от началото на годината.

С най-добро представяне може да се похвали индексът на Morgan Stanley MSCI EE, който нараства с 12.8% през 2012 г. Ръстът на турският ISE-100 от началото на годината е 11.88%., докато румънският BET се повишава с 9.94%.

Най-големият губещ в региона през тази година е сръбският BELEX, който се понижава с близо 4%. Спадът при черногорският NEX20 пък е от близо 3%.

Въпреки че през последната седмица изтри значителна част от загубите си, SOFIX продължава да бъде на отрицателна територия през 2012 г., губейки 0.45%.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...