Индексите в региона разделени в представянето си през 2012 г.

1025
Индексите в региона разделени в представянето си през 2012 г.

Индексът на сините чипове на БФБ SOFIX се нареди сред повечето повишаващите се индекси в региона за миналата седмица, показват данни на инвестиционния посредник Карол.

SOFIX добави 2.44% към стойността си за миналата седмица. Най-голям ръст в региона за периода отбелязва румънският BET, който е нараснал със 7.04%, докато повишението при черногoрският NEX20 и турският ISE-100 е от 4.49% и 4.5%, респективно.

Най-лошо представяне през миналата седмица в региона отчитат украинският индекс PFTS (-3.21%) и македонският MBI-10 (-0.75%).


Индексите в региона се разделят в представянето си от началото на годината.

С най-добро представяне може да се похвали индексът на Morgan Stanley MSCI EE, който нараства с 12.8% през 2012 г. Ръстът на турският ISE-100 от началото на годината е 11.88%., докато румънският BET се повишава с 9.94%.

Най-големият губещ в региона през тази година е сръбският BELEX, който се понижава с близо 4%. Спадът при черногорският NEX20 пък е от близо 3%.

Въпреки че през последната седмица изтри значителна част от загубите си, SOFIX продължава да бъде на отрицателна територия през 2012 г., губейки 0.45%.

Българският бизнес

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg