ИП Карол с награда от БФБ за най-много сделки през 2011 година

3652
ИП Карол с награда от БФБ за най-много сделки през 2011 година

Оборотът на Българска фондова борса за изминалата година е бил в размер на 717 млн. лева, което е малко повече от предходната, когато бе реализиран оборот от 680 млн. лева, стана ясно по време на традиционното връчване на наградите на БФБ.

Това е един добър показател, предвид на случилото се с родния пазар и спада на индексите, коментираха от борсата. Изтъргуваните лотове за изминалата година също са се повишили значително и достигат 435 хил. лота, в сравнение с 279 хил. Лота година по-рано.

БФБ стана публично дружество и акциите й са едни от добре търгуваните на пазара. Стартира приватизацията на някои от разпределителните дружества, която продължава и със следващите две. Затова има повод за радост, коментираха представители на борсата в началото на връчването на наградите.

Една от най-традиционните награди е наградата за най-висок оборот. За 2011-та година тя се връчва на ИП „Булброкърс“ с общ оборот от 197 млн. лева.

Втори по оборот със 156 млн. лева е Централна кооперативна банка, а на трета позиция със 153 млн. лева е Корпоративна търговска банка.

На първо място по брой сделки е ИП Карол с над 45 000 броя сделки за изминалата година, което не е изненадващо.

На втора позиция е ИП Бенчмарк Финанс с над 25 000 броя и на трето място е ИП Елана Трейдинг с над 21 000 сделки.

Най-голям принос за развитието на капиталовия пазар се връчва на два инвестиционна посредника. Те са заслужили това с приноса си за развитието на пазара по отношение на инвестиционното банкиране и привличане на чуждестранни инвеститори на местния пазар, с предоставянето на навременна и обективна информация на международните инвеститори.

Наградените в тази категория са Първа финансова брокерска къща и KBC България.

Наградата е за емитент с най-голям принос за развитието на пазара се връчва на Монбат. Това дружеството е заслужило с приноса си в областта на корпоративното управление с прилагането на най-високи стандарти – по-високи от законово установените изисквания към публичните дружества за разкриване на информация.

Автор: Теодор Минчев

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Karess
# 0
10:01 | 20 January 2012
Wow! Great tinhknig! JK
ivo111
# 1
09:01 | 13 January 2012
Награда за пр...ни клиенти и отрицателна доходност кога ще има?
жана
# 2
17:01 | 12 January 2012
бати и лицимерната снимка
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg