Ир. Христова: Цените на акциите ще се оцветят в червено

1473
Ир. Христова: Цените на акциите ще се оцветят в червено

"Природният апокалипсис в Япония, макар да се намира на около 10 000 км. разстояние, се отрази и на родната борса. В унисон със спадовете на повечето фондови пазари и БФБ- София отбеляза понижение на индексите в понеделник", коментира за Profit.bg Ирина Христова, брокер във ФК Евър.

„Смятам, че цените на акциите ще се оцветят в червено и днес, но без сериозни, резки движения", добави експертът. „Все пак, някои позиции отбелязаха значителни ръстове от началото на годината и е нормална част от спекулантите да приберат печалби".

Новата седмица на БФБ-София започна с понижение за четирите индекса и ниски обороти от търговията с ценни книжа. Големият губещ за деня се оказа SOFIX (-0.68%, 433.80 пункта), последван от BG 40 (-0.65%, 129.80 пункта), BG REIT (-0.65%, 50.24 пункта) и BG TR30 (-0.58%, 352.42 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар не надвиши 500 хил. лв. - 490 835 лв., която стойност е значително под тези, които свикнахме да наблюдаваме за последните над три месеца. Малко на брой бяха и търгуваните емисии акции в понеделник - 54. Повишение имаше при 17 от тях, а други 7 не отчетоха промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg