Иво Сеизов: Ръководството на борсата не е всемогъщо

3393
Иво Сеизов: Ръководството на борсата не е всемогъщо

Втората среща на непрофесионални инвеститори с Иво Сеизов, изпълнителен директор на инвестиционния посредник Булброкърс, е вече факт. Този път шанс да се срещнат с мениджъра имаха студентите Даниел Гергов и Даниел Първанов. Да припомним, че срещите се организират съвместно с Profit.bg.

В интересния разговор бяха засегнати въпросите за състоянието на световната икономика и пазари, и въпросът къде е страната ни в тези процеси. Тримата дискутираха още и темата за влиянието на Гърция и проблемите в южната ни съседка върху българската икономика и как часовникът на борсата ни може да се сверява в синхрон с развитите пазари.

Двамата инвеститори проявиха и интерес към мястото на ръководния екип на Българска фондова борса в процеса на развитие на капиталовия ни пазар.

„Това ли ще е ръководството на БФБ (на 20 януари ще се проведе извънредно ОСА на БФБ, на което акционерите ще гласуват персонални промени в съвета на директорите - бел. ред.), което би завъртяло колелото с всички участници на пазара?", попита Даниел Гергов.

„Нека не подхождаме с излишен ентусиазъм за ефектите, които едно правилно управление на борсата би могло да има върху самия пазар", коментира Иво Сеизов. „Независимо от това колко добри професионалисти са хората, които ще управляват борсата, независимо от подкрепата на публиката и инвестиционната общност, която ще имат, ако пазарната ситуация е непривлекателна, ако бизнесът има проблеми, ако икономиката отчита ниски или отрицателни темпове на развитие, тези хора няма как сами по себе си да доближат българската борса до развитите пазари".

Според мениджъра ръководството може да предприеме редица мерки за това борсата, като борса да работи добре и да е средата, в която един чужд инвеститор да се чувства комфортно.

„С политиката си те могат да подадат сигнала на българските и чуждестранни инвеститори, че борсата ще запази своите социално-обществени функции, че ще е мястото, където да се среща инвеститорския интерес, но не е коректно спрямо хората в самия борд, да ги поставяме в позицията, че те са определящите за това как ще се развива капиталовият пазар в България", смята Иво Сеизов.

Той е на мнение, че те са хората, които могат да създадат атмосфера и проекти, които да вкарат борсата ни в инвестиционния фокус. Освен тях обаче трябва и инвестиционната общност, и конюнктурата, и инвеститорите да усетят отново необходимостта отново да се срещат на пазара и да работят с по-положителни нагласи, като за момента преобладаващи са песимистичните очаквания за развитието на активите на нашата борса и въобще на регионалните пазари.

Запишете се и Вие за среща с Иво Сеизов, изпълнителен директор на Булброкърс, като се обадите на телефон 02/962 30 14 или на е-мейл info@profit.bg.

Само тук може да видите за какво разговаряха Иво Сеизов, Даниел Гергов и Даниел Първанов.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg