Иво Толев: SOFIX с шансове да затвори седмицата над 450

1754
Иво Толев: SOFIX с шансове да затвори седмицата над 450

„След като вече три поредни седмици наблюдавахме опити за прибиране на печалбите, които борсата донесе в последните 3 месеца, е видно, че БФБ навлезе в консолидация с лек тренд нагоре. Това показват и разнопосочните движения в търговията през последните седмици", коментира Иво Толев, управляващ партньор в УД Ултима Капитал Мениджмънт, за Profit.bg.

Според експерта апетитите за печалба са отново на ход към момента и се забелязват опити търсенето да преодолее предпазливостта. Това се изразява и в повишения оборот от вчера.

„Продължавайки в това русло, при липса на извънредни събития, SOFIX има всички шансове да затвори отново седмицата над трудните за момента 450 пункта", смята Толев.

Въпреки липсата на твърдо влияние от събитията в Либия, инвеститорите на БФБ трябва да бъдат нащрек за евентуални ексцесии в развоя на проблема, посочи още той, като добави, че краят на ерата "Кадафи" ще донесе успокояване на стоковите и изригване на капиталовите пазари.

„За момента обаче, огромната спекулация с цената на петрола продължава да прави лоша услуга на повечето пазари. Очаквам мерките на ОПЕК скоро да възстановят изкуствения дисбаланс", каза Толев.

Реализирането на този оптимистичен сценарий, според експерта, ще успокои напрежението в инвеститорите и ще доведе до ново възходящо движение и на БФБ. Но до тогава няма да е излишна умерена доза предпазливост или просто изчакване.

Иво Толев пожела на всички участници на капиталовия ни пазар успешна търговия.

Повечето от българските индекси отчетоха повишение във вторник, когато продължихме да наблюдаваме прехвърляния на големи пакети. Стойността на SOFIX нарасна с 0.52%, до 444.09 пункта. Другите повишаващи се индекси са BG REIT (+0.08%, 50.44 пункта) и BG TR30 (+0.36%, 358.53 пункта), докато BG 40 се задържа на нивото си от понеделник - 131.24 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 3.55 млн. лв. През деня се търгуваха 68 емисии акции. Повишение в цената имаше при 32 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg