К. Абрашев: Пазарът ще е изнервен днес

1402
К. Абрашев: Пазарът ще е изнервен днес

„Новините около проблемите на Мостстрой ще са водещия фактор за търговията през днешната сесия. Смятам, че това ще провокира разпродажби и по други позиции с неустойчиви баланси и рискова структура, даваща възможности за заобикаляне на изискванията на ЗППЦК и последващи проблеми за миноритарните акционери", коментира Константин Абрашев, портфолио мениджър в БенчМарк Асет Мениджмънт, за Profit.bg.

От друга страна експертът е на мнение, че акциите на водещите компании, включени в индексите, ще покажат устойчивост и няма да видим драматични спадове на пазара като цяло, но „определено очаквам засилен натиск на продавачи по рискови позиции и повишена нервност от страна на инвеститорите", каза в заключение Константин Абрашев.

Настроенията на инвестиращите на БФБ-София претърпяха рязка промяна в сряда, спрямо преобладаващите негативни настроения във вторник. Резултатът бе видим - ръст за SOFIX от 1.04%, на 376.46 пункта. Стойността на BG 40 пък се повиши с 0.97 на сто, на 115.04 пункта.

На плюс затвориха и останалите два индекса на БФБ-София - BG REIT (+0.62%, 42.02 пункта) и BG TR30 (+0.46%, 296.98 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши с малко 886 хил. лв. През деня се търгуваха акции от 55 емисии. Повишение в цената имаше при 31 от книжата.

Близо 45% от споменатия оборот бе реализиран от сделки с акции на Унифарм. През деня се прехвърлиха 58 825 книжа на свързаното със Софарма дружество срещу сумата от 388 127 лв.

Акциите на Холдинг Пътища скочиха в сряда с 8.28%, като затвориха на 0.889 лв. за бройка. Обект на търговия станаха 24 577 лота. Рязко поскъпнаха и книжата на Мостстрой (+7.14%, 1.50 лв.).

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg