К. Абрашев: Търговията ще вегетира при текущите нива

1832
К. Абрашев: Търговията ще вегетира при текущите нива

„През днешната сесия очаквам търговията да вегетира около текущите нива и дори да е подложена на известен натиск, поради продажби при отделни позиции, при които изплуваха негативни новини", коментира за Profit.bg Константин Абрашев, портфолио мениджър в БенчМарк Асет Мениджмънт.

Все пак, според експерта, ако видим по-активна търговия, възходящото движение не е за изключване.

„Това всъщност, според мен, е и най-вероятният сценарий за развитие в средносрочен план", допълни още Константин Абрашев. „Убеден съм, че цените на БФБ ще тръгнат нагоре в момента, когато се повиши активността. Последното, обаче, остава една мъглява неизвестна".

Индексите на БФБ приключиха сесията в сряда с понижения в стойностите си. Най-сериозно то се оказа при BG REIT, който изтри 1.70% от стойността си до 42.70 пункта. Той бе последван от SOFIX (-0.78%, 418.64 пункта), BG TR 30 (-0.72%, 322.43 пункта) и BG 40 (-0.56%, 116.23 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 917 553 лв. През деня се наблюдаваше търговия с акции от 75 емисии. Повишение в цената отчетоха 23 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg