К. Гарчев: Ако има нещо положително, то това е активността

1124
К. Гарчев: Ако има нещо положително, то това е активността

"Ако има нещо положително от сегашната ситуация за БФБ-София, то това е активността и донякъде синхронизираните движения с развити пазари", коментира Кирил Гарчев, главен дилър в Булброкърс, за Profit.bg.

Като цяло преобладават емоциите и реакцията на новини с неясни последици, като пониженията в кредитните рейтинги и интервенцията на ЕЦБ на дълговите пазари, добави експертът, според когото, ако може да се вярва на именити инвеститори като Джим Роджърс, то скоро ще настъпи моментът да се „купува паниката" и да се залага на нормализация на цените.

„Най-неприятното в сегашната ситуация всъщност произтича от въпроса кой ще спаси правителствата, докато преди две години частният дълг беше конвертиран в държавен, то сега това е невъзможно. В този смисъл влиянието на външните пазари вероятно ще продължи да доминира търговията и при акциите на БФБ", каза в заключение Кирил Гарчев.

Oсновният индекс на БФБ-София SOFIX загуби в четвъртък 2.75% от стойността си и затвори на 377.53 пункта. Загубата за BG 40 бе от 1.49%, на 118.99 пункта. Това се случи при общ оборот от 1.51 млн. лева.

През деня се търгуваха 66 емисии акции. На плюс затвориха едва 13 от книжата, а други 6 акции не отчетоха промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg