К. Гарчев: Малко основания за промяна в настроението на БФБ

1767
К. Гарчев: Малко основания за промяна в настроението на БФБ

Към момента има малко основания да се допусне значителна промяна в настроението на Българска фондова борса (БФБ) и вероятно ще се запази тенденцията инвеститорите да изчакват и да прибират печалби, особено по някои от позициите, които започнаха да се търгуват около справедливите си стойности, коментира Кирил Гарчев, главен дилър на Булброкърс, за Profit.bg.

В този смисъл внимателното акумулиране на експозиция там където временното връщане в цените предлага благоприятна възможност си остава тема на пазара, допълва Гарчев.

Що се касае до влиянието на събитията в Северна Африка върху търговията, не бих отдавал голяма тежест освен негативно влияние на петролните цени, което можем да очакваме върху потреблението и рентабилността на компаниите в средносрочен план.

По-скоро интерес представлява какво се случва с доларовия индекс, тъй като поведението му може да предложи индикации за настроението на инвеститорите към суровините, акциите на възникващи пазари и апетита към риска в цялост, според Гарчев.

Вчера индексите на БФБ записаха повишения в рамките на 1%. SOFIX отново върви към 450 пункта, след като добави 0.62% към стойността си до 446.86 пункта. Повишението при BG40 беше от 0.28%, до 131.61 пункта.

Оборотът на регулиран пазар вчера достигна 5.91 млн. лв. Търгуваните емисии бяха 69 като 31 компании отчетоха ръст в цената на акциите си.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...