К. Гарчев: Малко основания за промяна в настроението на БФБ

1738
К. Гарчев: Малко основания за промяна в настроението на БФБ

Към момента има малко основания да се допусне значителна промяна в настроението на Българска фондова борса (БФБ) и вероятно ще се запази тенденцията инвеститорите да изчакват и да прибират печалби, особено по някои от позициите, които започнаха да се търгуват около справедливите си стойности, коментира Кирил Гарчев, главен дилър на Булброкърс, за Profit.bg.

В този смисъл внимателното акумулиране на експозиция там където временното връщане в цените предлага благоприятна възможност си остава тема на пазара, допълва Гарчев.

Що се касае до влиянието на събитията в Северна Африка върху търговията, не бих отдавал голяма тежест освен негативно влияние на петролните цени, което можем да очакваме върху потреблението и рентабилността на компаниите в средносрочен план.

По-скоро интерес представлява какво се случва с доларовия индекс, тъй като поведението му може да предложи индикации за настроението на инвеститорите към суровините, акциите на възникващи пазари и апетита към риска в цялост, според Гарчев.

Вчера индексите на БФБ записаха повишения в рамките на 1%. SOFIX отново върви към 450 пункта, след като добави 0.62% към стойността си до 446.86 пункта. Повишението при BG40 беше от 0.28%, до 131.61 пункта.

Оборотът на регулиран пазар вчера достигна 5.91 млн. лв. Търгуваните емисии бяха 69 като 31 компании отчетоха ръст в цената на акциите си.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg