Къде спестяват мениджърите на български компании?

2274
Къде спестяват мениджърите на български компании?

В общественото пространство витаят какви ли не предложения за инвестиране на личните ни спестявания. Те са толкова много и разнообразни, че чак главата да те заболи! В този материал няма да говорим за възможностите на пазара. Тук ще Ви разкажем къде предпочитат да инвестират спестяванията си публични личности и мениджъри на големи български компании.

Идеята бе да се покаже личния избор на всеки един от тях. Прави впечатление и вероятно ще забележите фактът, че много от мениджърите са доверили спестяванията си на компаниите, в които заемат ръководни позиции. От една страна това е добре, защото управленците се доверяват напълно на дружеството си, от друга обаче, можем да бъдем обвинени в рекламни трикове. Последното не е вярно!

Приятно четене!

Симеон Дянков, министър на финансите на България

В момента парите управлява съпругата ми. (Съпругата на финансовия министър е американски гражданин. Тя е момента е в България, но работи дистанционно за Световната банка - бел. ред.).

Стоян Проданов, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Бул Инс

Личните си спестявания поверих на българската банкова система. Те са скромни като размер и затова, като ги поверявам на банка полагам доста по-малко грижи за тях, отколкото за тези на Бул Инс. Смятам, че банковата ни система е в достатъчно добра форма, за да й се доверим.

Цветан Лъжански, изпълнителен директор на Девин

Основните ми спестявания са в компанията, в която заемам мениджърска позиция.

Даниела Петкова, изпълнителен директор на ПОК Доверие

Основната инвестиция от личните ми спестявания през 2009 г. е допълнителна еднократна вноска в Доброволен пенсионен фонд Доверие в началото на годината. Мотивите ми за това спестяване са: нямам съмнения в управление на средствата, след всички негативи (отрицателната доходност) през 2008 г. вероятността за реализиране на значителна печалба през 2009 год. бе по-голяма от обикновено. Считам, че при несигурността на пазарите, в резултат на кризата, спестяванията в доброволен пенсионен фонд са една от най-добрите възможности за реализиране на прилична печалба без поемане на голям риск. Е, спестих легално и малко данъци ...

Николай Ялъмов, изпълнителен директор на Финансова Група Капман

Грижа се за личните си спестявания, като продължавам да спазвам една от най-древните мъдрости в света на парите, а именно „Не дръж всичките си яйца в една кошница".

Вярвам, че използвайки бизнес нюх и здрав разум, човек може да излезе и от много трудна финансова ситуация, каквато е сегашната.

Никола Стоянов, изпълнителен директор, Lux imoti

Инвестирам личните си пари в подценени имоти от всякакво естество. В момента на пазара има много изгодни възможности, каквито няма да има никога повече. Тъй като това ми е работата, за мен е относително лесно да идентифицирам такива възможности и да се възползвам от тях.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg