Как манипулират акулите от Уолстрийт?

7021
Как манипулират акулите от Уолстрийт?

Един от най-старите трикове е да потупаш някого по лявото рамо, когато му стоиш отдясно. Участниците на Уолстрийт са на пазар, съществуващ от векове, и там подобни хитрости също са в изобилие.

Вижте още: Наръчник за манипулиране на борсите

Ето шест от най-старите трикове, залегнали в „неписаните учебници“ на Уолстрийт:


Хвърли стръв и продай

Това е стратегия, при която трейдър „подхвърля“ идея на конкурент или клиент, за да го убеди да купи акции от определена компания, които притежава и иска да се отърве от тях на по-добра цена. Това моментално му създава ликвидност.

Това е една от най-разпространените стратегии на Уолстрийт. Според „теорията за конспирацията“, големите пазарни участници са изключително умели в манипулирането на масите в моменти, когато искат да разтоварят позициите си.

Често в писма до клиентите си те подхвърлят идеи за компании, които вече са купили и притежават.

Голямата тайна

Някои трейдъри се опитват да убедят околните, че разполагат с информация, система, стратегия или нещо друго, което е тайно и им помага да са изключително успешни на пазара.

Те никога няма да разкрият тайната си на останалите, като показват единствено положителния си резултат от търговията на финансовите пазари.

Инвеститорите питаха постоянно Бърни Мадоф каква е тайната на неговия успех. Той отказваше да отговори, като заблуди всички, включително много финансови специалисти, че притежава нещо изключително, което е законно и работи.

Обиране на стопове

Някои по-големи инвеститори търгуват с неликвидни позиции, което им позволява спокойно да движат цената в желаната от тях посока.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg