Karoll Broker vs COBOS

2316
Karoll Broker vs COBOS

В последно време все по-често ставаме свидетели на излизането на нови търговски платформи за търговия на БФБ.

Това не е самоцел отстрана на инвестиционните посредници (които ги предлагат), а естествен отговор на новите нужди на потребителите за достъп до повече, по-навременна и качествена информация, с повече функционалности.

Друга причина е липсата на развитие и обновяване при търговската платформа COBOS (разработка на борсата), която почти не е добавила нови функционалности за търгуващите през последните две години.

Един от най-големите брокери у нас - ИП Карол, също представи своя собствена платформа за търговия на БФБ - Karoll Broker. Естествено възниква въпроса в потребителите какви са нейните предимства и защо да заменят познатия им COBOS с нова платформа. Ето и част от причините:

С новата платформа, вие сте на нивото на брокерите и пред голяма част от пазарните участници по отношение на скорост на визуализиране и сключване на сделките. Нека да припомним, че COBOS изисква потвърждение на сделката от страна на брокера, чийто клиент сте.

Посредством платформата Karoll Broker имате поглед върху целия пазар, всички сделки, които се осъществяват, нещо което не можете да следите през COBOS. Можете да бъдете известявани за аукциони, такива които бихте могли да изтървате, ако не ги следите специално.

Трябва да отбележим и възможността да виждате всички оферти в дълбочина по дадена позиция, на фона на 10 оферти в COBOS.

Тук трябва да отбележим и факта, че посредством платформата на Карол, можете изключително лесно да следите своя портфейл, промяната за деня, печалба и загуби от отворени позиции, неща които не можете да виждате през вашия COBOS.

Любителите на техническия анализ и чартистите също имат доста възможности с новата платформа Karoll Broker. Графики по емисии можете да следите до пет години насам, като са налице и широк набор от възможности за графичен и технически анализ.

Информираността ви от новата платформа се повишава посредством новини в реално време от водещите финансови сайтове в страната. Можете да добавяте и други ваши любими медии.

Платформата ви дава възможност за бърз и лесен достъп до вашите средства от всяко място с интернет, откъдето можете да следите баланса си и да правите нареждания за превод посредством услугата Karoll Online. Тя позволява и персонифициране съгласно личните ви нужди и предпочитания.

Освен стандартните айсберг и стоп ордери, можете да попълвате и покет поръчки, което ви дава възможност едновременно да пускате много на брой ордери едновременно.

Преимущество за всеки инвеститор е, че дори и при проблем от страна на БФБ-София алтернативните платформи продължават да работят и сделки могат да бъдат сключвани (Справка: Днес в периода от 9.32 до 11.11 ч. бяха сключени четири сделки).

И накрая сертификатът за платформата на Карол е напълно безплатен, за разлика от таксата от 72 лева с ДДС, която се плаща за COBOS-а. Тук е момента да споменем и ограничението, че не можете да имате повече от един COBOS (едно решение в което напълно липсва пазарна логика). За сметка на това пък спокойно можете да имате COBOS и Karoll Broker.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Гост
# 0
22:10 | 21 October 2009
Само за пояснение таксата от една година почти е 87 лв.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg