Кр. Йорданов: Движение в рейндж

1537
Кр. Йорданов: Движение в рейндж

„Очаквам слабо активна търговия по време на днешната борсова сесия предвид лятното настроение, обхванало инвеститорите на БФБ", коментира Красимир Йорданов, портфолио мениджър в ДСК Управление на активи, за Profit.bg.

Интерес, според експерта, ще представляват книжата на Фонд Имоти АДСИЦ, след вчерашната новина за подписания предварителен договор за продажбата на имота на компанията на ул. „Г. С. Раковски".

„Поради волатилността на западните пазари, свързана с дълговите проблеми на развитите икономики и неяснотата относно икономическото възстановяване в САЩ, очаквам основните индекси на БФБ да се движат в рейндж около текущите нива", каза в заключение портфолио мениджърът.

И четирите индекса на БФБ-София приключиха редовната борсова търговия в четвъртък с понижение: SOFIX (-0.08%, 420.66 пункта), BG 40 (-0.88%, 128.40 пункта), BG REIT (-0.46%, 49.78 пункта) и BG TR30 (-0.13%, 337.16 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 7.4 млн. лева, като в основата му бяха сделки с корпоративни облигации за 6.72 млн. лева. През деня се търгуваха 45 емисии акции. Над нивото си от сряда затвориха 14 от книжата, а други 7 не отчетоха промяна в стойността си.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg