Кр. Йорданов: Негативният тренд вероятно ще се запази

1234
Кр. Йорданов: Негативният тренд вероятно ще се запази

„Вероятно и днес индексите на БФБ ще продължат низходящия си тренд", коментира за Profit.bg Красимир Йорданов, портфолио мениджър в ДСК Управление на активи. „Предпоставка за това са ниската ликвидност и настроенията на чуждите пазари, на които също преобладава негативният сентимент".

Повод за това, според експерта, са както несигурната финансова обстановка в Европа, така и излезлите напоследък данни за икономиката на Китай, които загатват за нейното „охлаждане".

„Не е изключено оборотът на БФБ да се покачи в резултат на единични сделки по прехвърляне на големи пакети от акции, но като цяло очаквам и днес активността да е слаба", посочи Красимир Йорданов.

Индексите на БФБ започнаха новата седмица на червено. Понижението при тях бе в диапазона 0.05-1.15%. Големият губещ в понеделник се оказа SOFIX (-1.15%, 366.45 пункта). Спадът в стойността на BG 40 бе от минус 0.82%, до 105.13 пункта, а при BG TR30 от 0.87%, на 279.17 пункта. Най-скромно бе понижението за индекса BG REIT (-0.05%, 38.38 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар доближи 346 хил. лв. От сделки на пазара на компенсаторни инструменти се дължаха 28 490 лв. През деня се търгуваха акции от 49 емисии. Повишение отчетоха 17 от книжата.

Изразеното мнение е с аналитичен характер и не представлява предложение за покупко-продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg