М. Костурски: Без сериозно движение на цените

1274
М. Костурски: Без сериозно движение на цените

„Публикуването на консолидираните отчети на компаниите не успяха да дадат положителен тласък на търговията и отново ставаме свидетели на слаба активност и ниски обороти", коментира Марин Костурски, брокер в БенчМарк Финанс, за Profit.bg.

Експертът не очаква сериозно раздвижване в цените на дружествата в краткосорочен аспект, като евентуалните разпродажби при закриване на позиции могат да се използват от инвеститорите за покупки на атрактивни нива.

„При стабилилизране на световните капиталови пазари очаквам интересът към родната борса да се повиши и купувачите да започнат да се завръщат на БФБ", гледа оптимистично напред Марин Костурски.


Дневният оборот на регулиран пазар в сряда достигна 368 хил. лева. Три от индексите ни затвориха на зелено - SOFIX (+0.46%, 378.15 пункта), BG REIT (+1.18%, 48.85 пункта) и BG TR30 (+1.22%, 317.55 пункта). Индексът BG 40 се понижи с 0.21%, 121.25 пункта.

През деня се търгуваха 60 емисии акции. Поскъпване имаше при 29 от книжата, а други 9 не отчетоха промяна.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg