М. Костурски: Днешната сесия може да донесе повече емоции

1793
М. Костурски: Днешната сесия може да донесе повече емоции

„Предстоящата сесия би трябвало да донесе повече емоции на пазарните участници и да доведе до краткосрочно повишение на ликвидността на БФБ-София", коментира Марин Костурски, брокер в БенчМарк Финанс, за Profit.bg.

Основен катализатор на това, според експерта, ще е публикуването на неконсолидираните отчети на компаниите за първото тримесечие.

„В зависимост от резултатите можем да станем свидетели на резки флуктуации в цените на много от дружествата, свързани с преструктурирането на портфейли на големи инвеститори, както и включване на спекулативни капитали на пазара".

Без посока приключи вчерашната борсова сесия, а четирите индекса на БФБ-София затвориха търговията разнопосочно. Ръст отчетоха SOFIX (+0.21%, 441.33 пункта) и BG REIT (+0.57%, 51.32 пункта). Понижение имаше при BG 40 (-0.60%, 132.26 пункта) и BG TR30 (-0.05%, 355.65 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар в сряда достигна 1.53 млн. лв. През деня се се сключиха сделки с акции от 77 емисии. Повишение в цената имаше при 30 от книжата, докато други 12 акции останаха на нивата си от вторник.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg