М. Костурски: Едва ли ще има сериозни изменения днес

1182
М. Костурски: Едва ли ще има сериозни изменения днес

"След колебливите движения през седмицата, не очаквам сериозни изменения в цените на компаниите по време на днешната борсова сесия", коментира Марин Костурски, брокер в БенчМарк Финанс, за Profit.bg.

Евентуално засилена търговия може да се очаква с акциите на Фонд за недвижими имоти България АД, след публикуването на новината за продажба на недвижим имот, добави експертът.

"Пазарните участници са заели отново изчаквателна позиция, като срещата на европейските лидери в неделя ще даде тон за бъдещето развитие на международните пазари, което от своя страна би помогнало на БФБ да намери най-после средносрочна посока", каза в заключение брокерът.


Нестабилността на капиталовия ни пазар се задържа и вчера, като индексите не могат да удържат засега повишенията си за повече от ден-два. След положителната сряда, четвъртъкът поднесе понижения за преобладаващата част от пазарните ни индикатори.

В случая това бяха SOFIX (-0.68%, 341.94 пункта), BG 40 (-1.89%, 113.24 пункта) и BG TR30 (-1.08%, 280.92 пункта). На обратния полюс се оказаха BG REIT (+0.32%, 47.48 пункта) и CGIX (+0.36%, 95.44 пункта) на компаниите с добро корпоративно управление.

Общият оборот на регулиран пазар доближи 803 хил. лева. През деня се сключиха сделки с акции от 57 емисии. Повишение имаше при 16 от книжата, а още 10 не отчетоха промяна в стойността си.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или просажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg