М. Костурски: Консолидираните отчети могат да са съдбовни

1787
М. Костурски: Консолидираните отчети могат да са съдбовни

„Не очаквам, че краят на седмицата ще доведе до някакви изненади за инвеститорите, с оглед на липсата на какъвто и да е интерес от страна на купувачи и продавачи", коментира за Profit.bg Марин Костурски, брокер в БенчМарк Финанс.

„Забелязва се, че спадът в печалбите и приходите започва да намалява, но това ясно ще проличи при публикуването на консолидираните резултати на холдинговите дружества, което може да стане и следващия катализатор на възходящ тренд", посочи в допълнение експертът.

Марин Костурски очаква, че като се има предвид изоставането ни с около няколко месеца от развитите капиталови пазари, можем да станем най-сетне свидетели на раздвижване на БФБ и подобряване на ликвидността в средносрочен план.

Вчера индексите на Българска фондова борса записаха поредното си повишение за седмицата.

Най-голям ръст за деня регистрира индексът на най-търгуваните акции BG40, чиято стойност нарасна с 2.02%, до 125.01 пункта. Повишението при SOFIX бе от 0.62%, до 454.07 пункта. Индексите BG REIT и BG TR30 добавиха по 0.84% и 0.71%, до 49.17 пункта и 345.73 пункта, респективно.

Оборотът на регулиран пазар днес надхвърли 1 млн. лв. - 1.13 млн. лв. Общо 65 емисии бяха търгувани в четвъртък, като ръст в цената на акциите записаха 38 от активните компании.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg