Н. Грънчаров: Успокояване на търговията при Холдинг Пътища

1385
Н. Грънчаров: Успокояване на търговията при Холдинг Пътища

„Станахме свидетели на разпродажба по позиции, които излязоха от състава на индекса SOFIX. Смятам, че може би днес няма да има толкова активна търговия с акциите на Холдинг Пътища АД, каквато забелязвахме в последните няколко дни", коментира Николай Грънчаров, ръководител на отдел „Брокерски услуги", за Profit.bg.

„Забелязахме размяна на по-голям пакет и при Трейс Груп Холд АД преди няколко дена", посочи той. „Аз лично бих следил останалите позиции излезли от състава на SOFIX: ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ, М+С Хидравлик АД, Неохим АД, Оловно цинков комплекс АД, Оргахим АД, Спарки Елтос АД, ТБ Корпоративна търговска банка АД".

Според него се забелязва и известно активизиране по различни позиции и малко по-големи обороти на българската борса, без това да се дължи на предварително уговорена размяна на акции.

„Всичко това ме кара да се чувствам малко по-позитивно настроен за по-дългосрочно възстановяване на интереса към БФБ", заключи оптимистично експертът.

Индексът на българските „сини чипове" SOFIX се понижи в четвъртък с 1.08% и затвори борсовата сесия под 390 пункта на 387.52 пункта. Понижение имаше още при BG 40 (-0.05%, 113.06 пункта) и BG TR30 (-0.84%, 297.68 пункта). Единствено над нивото си от вторник затвори BG REIT (+0.29%, 41.31 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 3.69 млн. лв. От сделки с облигации се дължат 2.6 млн. лв.

През деня се търгуваха акции от 75 емисии. Повишение в цената имаше при 18 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

гост
# 0
14:09 | 24 September 2010
Мдааа, голямо успокоение днес настана :)
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg