Нова платформа дава нови възможности за търговия на БФБ

1937
Нова платформа дава нови възможности за търговия на БФБ

Днес един от водещите посредници у нас - ИП Карол, официално представи новата си платформа за търговия на Българска Фондова Борса - Karoll Broker.

Платформата, която е собствена разработка, ще дава предимства на инвеститорите подобни на тези, които предоставя и Xetra.

"Сред основните предимства на новата платформа е бързината, която тя предоставя, като скоростта на обновяване на информацията - котировки и сделки, е под една секунда от реалното им сключване", коментира Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на посредника.

Платформата ще елиминира човешкия фактор при подаването на оферти и сключване на сделки през COBOS, които изискват въвеждане и потвърждение от брокер.

Други основни характеристики и предимства на платформата са възможностите да виждате целия пазар в дълбочина, сключваните сделки при всички позиции в реално време, както и всички оферти по дадена позиция.

Трябва да се подчертае и това, че инвеститорите, ползващи Karoll Broker, ще могат да виждат и насрещната страна по сключената сделка, тоест кой брокер им купува или продава акциите.

Новата платформа се отличава и с изключително високо ниво на сигурност, като се инсталира сертификат с две пароли и динамичен прозорец за сигурност. Сигурността е подобна на тази при банковите сертификати, коментира още Рабаджийски.

В платформата всеки инвеститор има възможност да следи не само притежаваните позиции, отчитани по средна цена, но и салдото и резултата от търговията си в реално време при всяко изменение на цената на притежаваните от него позиции.

Платформата дава възможности за персонализиране на изобразяваните модули, както и подреждане на показваните колони, като тикер, последна цена, обем предлагани акции и т.н.

Сред предимствата са още визуализиране на волатилните аукциони при всяка една позиция, която влезе в подобно състояние, както и възможности за пускане на покет поръчки, които могат да подадат много на брой поръчки към пазара едновременно.

Пускането на поръчка става изключително лесно, буквално с кликане върху оферта купува или продава.

На разположение на клиентите са още графики с възможности за технически анализ, както и RSS новини от водещите финансови сайтове, отново в реално време.

Посредством услугата Karoll Online, клиентите могат от всяко едно място с интернет да проверяват състоянието на своята сметка, както и поръчки, които са дали по телефон, ако не са имали достъп до интернет.

Още едно предимство за ползвателите на платформата е възможността директно да нареждат плащане на средства и да правят транзакции, както и възможност да се свържат с брокер.

Вече близо 40% от клиентите на ИП Карол ползват новата платформа само половин месец след неофициалното й представяне, като от посредника изразиха увереност, че до края на годината този процент значително ще набъбне.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg