П. Пешев: Динамиката няма да отсъства при някои позиции

1043
П. Пешев: Динамиката няма да отсъства при някои позиции

„Лятно безветрие ни очаква днес на българския капиталов пазар. Характерните за сезона и за текущото състояние на борсата ниски обеми и слаби изменения в цените на акциите ще съпътстват днешната търговия. Това разбира се не означава, че динамиката няма да присъства по определени позиции", коментира Петър Пешев, брокер в Бул Тренд Брокеридж, за Profit.bg.

Според експерта акциите на тютюневите дружества ще останат под натиск, след като стана ясно, че едва три от първоначалните 10 кандидати имат желание да продължат напред в приватизационния процес на Булгартабак-Холдинг.

„Еврохолд България, БАКБ и Еларг ФЗЗ са други мои фаворити за по-активна търговия в резултат на промените в акционерната структура и променените нагласи на дребните инвеститори към тях", добави брокерът.

Той е на мнение, че инвеститорите на БФБ ще стават като цяло все по-взискателни към публичните компании и техния мениджмънт.

„Наличието на добра дивидентна политика и прозрачно управление имат шансове да спечелят симпатизанти на капиталовия пазар", каза в заключение Петър Пешев.

Вчера се търгуваха 49 емисии акции. Повишение имаше при 19 от книжата, а без промяна в цената са други 8 акции.

Единствен SOFIX отчете спад в сряда. Понижението му бе от 0.68%, на 409.95 пункта. Най-сериозно бе повишението при BG 40 (+1.04%, 127.23 пункта). Ръстът при BG REIT бе от 0.14%, на 51.22 пункта, а при BG TR30 от +0.02%, на 334.00 пункта.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансов инструмент!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...