Пазарът вярва на Монбат и Софарма

1348
Пазарът вярва на Монбат и Софарма

Ръководството на Монбат се слави с най-широко доверие сред инвестиционната общност у нас, показа проучване на Profit.bg сред 15 представители на инвестиционни посредници и управляващи дружества.

На въпроса „На мениджмънта на кои три публични компании се доверявате?", дванадесет от 15-те анкетирани посочиха този на Монбат.

С осем гласа, на второ място се нареди ръководството на Софарма, а бронзът е за мениджмънта на Енемона и ПИБ, номинирани с 5 гласа.


От дъното на BG 40 (23 февруари 2009 г.) до 13 август акциите на трите компании поскъпват съответно с 83% (Монбат), 107% (Софарма), 40% (Енемона) и 173% (ПИБ).

В челната петица в класацията на доверието влизат още БАКБ (4 гласа) и Стара планина Холд (3 гласа).

Повишението в книжата на последните две публични компании за по-малко от шест месеца е съответно с 81.65% (БАКБ) и 60.18% (Стара планина Холд).

Цялата класация може да видите в таблицата по-долу:

КомпанияГласове
Монбат12
Софарма8
Енемона5
ПИБ5
БАКБ4
Стара планина Холд3
Каолин3
Билборд2
Фазерлес2
Адванс Терафонд1
КТБ1
Еврохолд България1
Химимпорт1

Любопитно е да вмъкнем и коментар на участник в анкетата, според когото всяка българска компания, в един или друг период, е постъпвала некоректно спрямо акционерите си!

Изразените мнения са лични и по никакъв начин не ангажират институцията, за която работят анкетираните!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg