Пл. Пейчев: Играта на котка и мишка при Химимпорт ще продължи

947
Пл. Пейчев: Играта на котка и мишка при Химимпорт ще продължи

Въпреки вчерашните понижения, като цяло положителното настроение от щатските и азиатските пазари в очакване на нови стимули за водещата световна икономика е възможно да се прехвърли и върху родната борса, коментира специално за Profit.bg Пламен Пейчев, дилър в Trader.bg.

Приближава края на отпускарския сезон и постепенно можем да започнем да виждаме активизиране на борсовата търговия.

Като цяло очаквам положителното настроение на БФБ да се запази и да видим нови по-високи нива на водещите индекси.

Инвеститорите с интерес ще очакват и консолидираните отчети на холдингите, за да добият по-добра представа как се развиват водещите дружества у нас. Последните могат да предопределят настроенията през следващия месец, в зависимост от това дали да посочат подобряване или влошаване на финансовите показатели на дружествата.

Възможно е през днешния ден да продължим да ставаме свидетели на активна търговия с поименните компенсационни бонове, както и при книжата на дружествата със специална инвестиционна цел.

Ситуацията при Химимпорт продължава да е интересна, като играта на котка и мишка продължава. Продавачът временно се оттелги, предвид на ниските обеми купува, и явно разбрал, че изсипването на пакети на пазара не е опция за излизане от позицията.

Купувачите са нащрек, като очакват нови предлагани обеми на по-ниски цени, но в случай, че продавачът не се появи и днес, можем да очакваме връщане на по-високи нива на търговия при относително слаби търгувани обеми.

Отпушване на позицията можем да очакваме само при договаряне на пакета от страна на продавача с голям инвеститор и цялостното му прехвърляне, което не се знае кога и дали ще се случи.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на акции.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Rotrigo
# 0
20:10 | 3 October 2012
There are no words to describe how bdoaciuos this is.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg