Пл. Йорданов: Има вероятност за глътка свеж въздух

1625
Пл. Йорданов: Има вероятност за глътка свеж въздух

„Смесени настроения преобладаваха през последните няколко дни на международните финансови пазари. Встъпването в длъжност на новия американски президент в комбинация с лошите икономически данни предизвикаха силната волатилност на пазарите. БФБ последва тази тенденция и индексите също се колебаеха", коментира за Profit.bg очакванията си за търговията в днешната сесия на БФБ Пламен Йорданов, инвестиционен консултант в Сомони Файненшъл Брокеридж.

Според него вероятно в този тон ще продължи и търговията през днешния ден.

„Първите годишни отчети на някои банки вече са факт, като за радост на инвеститорите няма неприятни изненади, дори напротив", допълни още Пламен Йорданов - „Сложната ситуация около така наречената „газова криза" също се нормализира, така че има вероятност за глътка свеж въздух на борсата".


Той е на мнение, че запазването на ниските обеми е почти гарантирано, освен ако няма големи прехвърляния на пакети от акции.

Вчера повечето от българските индекси затвориха на положителна територия. Ръстът за SOFIX бе от 1.92% на 315.66 пункта, а за BG40 от 0.7% на 98.05 пункта. Положителното изменение при BG TR30 бе от 0.31%, на 232.65 пункта. Единственото понижение регистрира BG REIT, чиято стойност намаля с 4.17%, до 44.39 пункта.

Общият оборот на борсата достигна 1.69 млн. лв. През деня се търгуваха емисиите акции на 93 публични компании. Ръст в цената имаше при 46 от тях.

Материалът е с аналичитно-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка, или продажба на ценни книжа! Изразеното мнение отразява личната позиция на своя автор!

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg