Прогнозната печалба на Елпром ЗЕМ за 2007 е 1.75 млн. лв.

1292
Прогнозната печалба на Елпром ЗЕМ за 2007 е 1.75 млн. лв.

Прогнозната печалба на Елпром ЗЕМ АД за 2007 г. е 1.75 млн. лв., в сравнение с 2.26 млн. през миналата година, според данните на регистрационния документ на дружеството, публикуван от БФБ.

В същото време очакванията при приходите е за ръст от 27.8% до 12.58 млн. лв. при 9.84 млн. лв. за предходната година.

През 2006 г. Елпром ЗЕМ АД реализира 9.84 млн. лв. приходи при 6.32 млн. лв. за същия период година по-рано. Изработени са 266 броя ел. двигатели на стойност 903 хил. лв., както и 7 хидрогенератори за 1.272 млн. лв.

Основна част от приходите са формирани от ремонтните услуги за 5.97 млн. лв. в т. ч. изработка на нови секции на ВЕЦ „Кричим” и ремонт на хидрогенератор на ПАВЕЦ “, „KESH Албания” и ремонт на секции на ВЕЦ ”Чаира”.

Приходите от други продажби – материали, наеми, скраб и др. са на стойност 1.695 млн. лв. Тук са включени приходите от заменени сгради – цехове и складове с Хюндай Хеви Индъстрис след доброволната делба между двете дружества.

Сключени са няколко големи договора от дружеството през 2006 г., в това число с НЕК ЕАД за рехабилитация на статорните магнитопроводи, статорните намотки и полюсите на роторите на ХГ1,ХГ2 и ХГ4 на ВЕЦ Пещера на стойност над 10% от средните приходи на дружеството за последните три години.

Също така е сключен договор с VA TECH HYDRO Австрия, като подизпълнител за производството на ХГ за ВЕЦ Студен кладенец, както и договор с ЕНЕРГО – ПРО БЪЛГАРИЯ АД за изработка и доставка на 4 ХГ за ЕНЕРГО – ПРО ЧЕХИЯ.

Дейността на дружеството е свързана с разработването, производството, доставката и монтажа, от една страна и ремонтни дейности на електрически машини, от друга.

ЗММ България холдинг АД, контролирано от ИХ България, притежава 79.75% от капитала на Елпром ЗЕМ.

Днес акциите на дружеството поевтиняха с 3.61% до средно ниво 22.19 лв. при изтъргувани 1620 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...