Прогнозната печалба на Елпром ЗЕМ за 2007 е 1.75 млн. лв.

1273
Прогнозната печалба на Елпром ЗЕМ за 2007 е 1.75 млн. лв.

Прогнозната печалба на Елпром ЗЕМ АД за 2007 г. е 1.75 млн. лв., в сравнение с 2.26 млн. през миналата година, според данните на регистрационния документ на дружеството, публикуван от БФБ.

В същото време очакванията при приходите е за ръст от 27.8% до 12.58 млн. лв. при 9.84 млн. лв. за предходната година.

През 2006 г. Елпром ЗЕМ АД реализира 9.84 млн. лв. приходи при 6.32 млн. лв. за същия период година по-рано. Изработени са 266 броя ел. двигатели на стойност 903 хил. лв., както и 7 хидрогенератори за 1.272 млн. лв.

Основна част от приходите са формирани от ремонтните услуги за 5.97 млн. лв. в т. ч. изработка на нови секции на ВЕЦ „Кричим” и ремонт на хидрогенератор на ПАВЕЦ “, „KESH Албания” и ремонт на секции на ВЕЦ ”Чаира”.

Приходите от други продажби – материали, наеми, скраб и др. са на стойност 1.695 млн. лв. Тук са включени приходите от заменени сгради – цехове и складове с Хюндай Хеви Индъстрис след доброволната делба между двете дружества.

Сключени са няколко големи договора от дружеството през 2006 г., в това число с НЕК ЕАД за рехабилитация на статорните магнитопроводи, статорните намотки и полюсите на роторите на ХГ1,ХГ2 и ХГ4 на ВЕЦ Пещера на стойност над 10% от средните приходи на дружеството за последните три години.

Също така е сключен договор с VA TECH HYDRO Австрия, като подизпълнител за производството на ХГ за ВЕЦ Студен кладенец, както и договор с ЕНЕРГО – ПРО БЪЛГАРИЯ АД за изработка и доставка на 4 ХГ за ЕНЕРГО – ПРО ЧЕХИЯ.

Дейността на дружеството е свързана с разработването, производството, доставката и монтажа, от една страна и ремонтни дейности на електрически машини, от друга.

ЗММ България холдинг АД, контролирано от ИХ България, притежава 79.75% от капитала на Елпром ЗЕМ.

Днес акциите на дружеството поевтиняха с 3.61% до средно ниво 22.19 лв. при изтъргувани 1620 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg