SOFIX - технически анализ

1667
SOFIX - технически анализ

След като SOFIX бързо достигна ключовото ниво от 450 пункта в началото на годината, то се оказа непреодолимо и връщаше индекса надолу при всяко негово доближаване.

Всъщност по-нататъшното повишение на индекса е свързано именно с трайното минаване над тази психологическа граница.

Това тя да се превърне в ключова подкрепа е от изключителна важност за средносрочното повишение на индекса на сините чипове с цел постигнатия връх при малко над 500 пункта.

Докато индексът се търгува под 450, е възможно да сме свидетели на разнопосочно движение и продължаване на тенденцията на търговия в тесен диапазон между 420 и 450 пункта.

 

Малко е вероятно да станем свидетели на понижение на показателя под 400 пункта, което е основно изискване за затвърждаване на средносрочно възходящия тренд.

Нива на индекса близки до посоченото психологическо ниво е възможно да са съпровождани от покупки и бързото му оттласване от тях.

Като цяло движението на SOFIX през последния месец може да се приеме като консолидация след едно бързо и силно повишение.

В тази насока по-нататъшно възобновяване на възходящото движение може да се очаква при пробиви на най-високото ниво, достигнато при първата фаза на ръст.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас