SOFIX - технически анализ

1632
SOFIX - технически анализ

След като SOFIX бързо достигна ключовото ниво от 450 пункта в началото на годината, то се оказа непреодолимо и връщаше индекса надолу при всяко негово доближаване.

Всъщност по-нататъшното повишение на индекса е свързано именно с трайното минаване над тази психологическа граница.

Това тя да се превърне в ключова подкрепа е от изключителна важност за средносрочното повишение на индекса на сините чипове с цел постигнатия връх при малко над 500 пункта.

Докато индексът се търгува под 450, е възможно да сме свидетели на разнопосочно движение и продължаване на тенденцията на търговия в тесен диапазон между 420 и 450 пункта.

 

Малко е вероятно да станем свидетели на понижение на показателя под 400 пункта, което е основно изискване за затвърждаване на средносрочно възходящия тренд.

Нива на индекса близки до посоченото психологическо ниво е възможно да са съпровождани от покупки и бързото му оттласване от тях.

Като цяло движението на SOFIX през последния месец може да се приеме като консолидация след едно бързо и силно повишение.

В тази насока по-нататъшно възобновяване на възходящото движение може да се очаква при пробиви на най-високото ниво, достигнато при първата фаза на ръст.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg