Сорос все по-въвлечен в търговията

3945
Сорос все по-въвлечен в търговията

Инвеститорът милиардер Джордж Сорос напоследък е все по-въвлечен в търговията в семейния офис. Опасенията му за перспективите пред глобалната икономика и рисковете за големите фондови борси до голяма степен са причина за това, според запознати.

Сорос, който вече е на 85-годишна възраст, прекарва повече време в офиса, като направлява търговията и наскоро е предприел серия от големи „мечи инвестиции“, според същия източник, пожелал анонимност, цитиран от Bloomberg.

Вижте още: Сорос намали сериозно инвестициите си на щатските пазари


Фондът на гениалния инвеститор -  Soros Fund Management LLC, освен че е продавал акции, също така е купувал и злато, както и акции на златодобивни компании през изминалото тримесечие.

Презумпцията на милиардера е, че ще станем свидетели на слабост на всички световни фондови пазари, което ще инициира поскъпване на благородния метал, от което ще се облагодетелстват и добиващите го компании.

Говорителят на Сорос в Ню Йорк е отказал да коментира публикуваните от Bloomberg News данни.

Мрачните прогнози на инвеститора, натрупал благосъстояние с годините в размер на 24 милиарда долара, благодарение на правилни и големи залози, са свързани до голяма степен с Китай.

През април Сорос обяви, че е възможна дългова криза в страната, подобна на тази, случила се в САЩ през 2007-2008 година, която да инициира световна рецесия.

Повечето от средствата, които централната банка „печата“ в момента, отиват за покриване на лошите кредити и загубите на държавни компании, коментира Сорос в интервюто си от преди два месеца.

По-рано през януари портфолио мениджърът предупреди за опасност от „трудно презимяване“ в Азия, което според него е неизбежно. Според Сорос подобно презимяване ще влоши дефлационния натиск и ще доведе до поевтиняване на щатските акции и облигаии.

Негативните възгледи са накарали мениджъра да намали експозицията си към инвестиции в щатски активи с една трета през изминалото тримесечие. Към края на март инвестициите му в щатски активи са с 37% по-малко - при ниво от 3.5 милиарда долара.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg