Ст. Ангелов: Леки бичи настроения днес

1357
Ст. Ангелов: Леки бичи настроения днес

„Не очаквам сериозни изненади по време на днешната търговска сесия на БФБ-София, която най вероятно ще протече при леки бичи настроения и по-малко предлагане на финансови инструменти. Това ще се отрази и в повишение на борсовите индекси", коментира за Profit.bg Стефан Ангелов, главен брокер във Варчев Финанс.

Консолидацията на индексите, според него, продължава, като няма сигнали за някакво по-сериозно движение, в която и да е посока - поне в краткосрочен план. „Наблюдават се опити за подкрепа на цената по някои позиции, но появата на продавачи веднага връща стойностите на изходно положение", посочи още експертът.

„Няма повишаващо се търсене, а напротив - по някои от емисиите се виждат нагласите за продажба на по-големи обеми веднага след появата на по-солидни оферти", добави Стефан Ангелов.

Според главния брокер е възможно пренасочване на активи на международните фондови пазари, където има ясно изразени оптимистични нагласи и повишение в цените на акциите.

„Това ще отслаби още повече позициите на БФБ и продължаване на консолидацията, в очакване на предстоящо импулсивно движение", каза в заключение Стефан Ангелов.

Индексите на БФБ приключиха търговската сесия в понеделник без посока. Индексът на сините чипове SOFIX остана почти без промяна, отчитайки минимален ръст от 0.01 пункта до 418.80 пункта. Ръстът при BG 40 беше от 0.40% до 116.33 пункта.

Индексите BG REIT и BG TR30 завършиха сесията на отрицателна територия, понижавайки се с 1.43% и 0.24% до 42.09 пункта и 321.97 пункта, съответно.

Оборотът на регулиран пазар в понеделник надхвърли 1.45 млн. лв., като пазарът на облигации съставляваше над 676 000 лв. от общата сума.

Общо 70 емисии акции бяха търгувани вчера като 26 от активните компании отчетоха ръст в цената на книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg