Ст. Ангелов: Ниската ликвидност затруднява прогнозирането

1700
Ст. Ангелов: Ниската ликвидност затруднява прогнозирането

„Положителната търговска сесия в САЩ може би ще окаже влияние и на търговията у нас в петък, но се забелязва повишено влияние на инвеститорите след сериозните разпродажби в края на миналата година", коментира за Profit.bg главният брокер на Варчев финанс Стефан Ангелов.

Според експерта сегашните нива в цените на финансовите инструменти се оказват ключови, особено на ликвидните компании, като „преминаването им към посока повишаване, може да предизвика ново възходящо движение".

„Според мен търговията ще се осъществява на текущите нива, а индексите ще отбележат малки изменения, тъй като търсенето на финансови инструменти е ниско", посочи Стефан Ангелов. „Още повече, че днес се очакват изключително важни данни за безработицата в САЩ, което до голяма степен ще определи и посоката на търговия на международните фондови пазари. Ето защо, инвеститорите у нас ще останат предпазливи, дори вероятността за натиск на продавачите да е по-голяма".

Индексите на Българска фондова борса записаха в четвъртък първата си положителна сесия от началото на новата 2010 г. Поради липсата на сделки с АДСИЦ-ове вчера, индексът BG REIT остана на нивото си от сряда - 47.66 пункта. Положителните изменения при останалите три индекса са, както следват - SOFIX (+1.19%, 428.65 пункта), BG 40 (+1.27%, 117.47 пункта) и BG TR30 (+1.35%, 332.52 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар в четвъртък достигна малко над 377 хил. лв, като за първите четири работни дни на 2010 г. той е към 1.7 млн. лв. Вчера се търгуваха акциите от 51 емисии. Повишение в цената имаше при книжата на 34 от активните позиции.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

trader
# 0
09:01 | 8 January 2010
понеже има големи инвеститори които чакат навлизането на чуждите та да почнат да се качват цените и тогава да почнат и те да купуват...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg