Ст. Ангелов: Вероятността за лек спад на индексите е голяма

1303
Ст. Ангелов: Вероятността за лек спад на индексите е голяма

„Предстоящата търговска сесия на БФБ няма да ни поднесе изненади, като вероятността за ниски обеми изтъргувани акции и леко понижение на индексите е голяма", коментира за Profit.bg Стефан Ангелов, главен брокер във Варчев Финанс.

Според експерта предпазливостта на инвеститорите на международните пазари ще властва и тук днес, като търсенето на рискови активи ще бъде незначително, а тези които трябва да се освободят от определени количества акции ще натиснат пазара.

„В крайна сметка очакванията са за слаби изменения в стойността на индексите", допълни Стефан Ангелов.

През последните няколко търговски сесии ликвидността на БФБ продължава да се понижава, което според главния брокер, подкрепя очакванията за слабо търсене на финансови инструменти и през днешната търговска сесия.

Три от индексите на капиталовия ни пазар приключиха първата борсова сесия за седмицата с понижения - SOFIX (-0.43%, 428.68 пункта), BG REIT (-0.24%, 45.38 пункта) и BG TR30 (-0.46%, 328.94 пункта). Единственото повишение наблюдавахме при BG 40. Дневното изменение в стойността на индекса бе от +0.39%, 117.72 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 1.14 млн. лв. Половината от него бе формиран от сделки за 60 хил. права на Имоти Директ АДСИЦ, на обща стойност 540 хил. лв. Иначе, от търговията с корпоративни облигации и по-конкретно от сделки с дългови ценни книжа на Св. Св. Константин и Елена Холдинг, се дължаха 212 хил. лв.

През деня се търгуваха акции от 68 емисии. Повишение в цената наблюдавахме при 24 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg