Световните пазари възстановиха 2 трлн. долара от загубите си

9750
Световните пазари възстановиха 2 трлн. долара от загубите си

Фондовите пазари продължиха победоносния си ход и днес. Поведени от ръста на европейските и щатските индекси, азиатските акции продължиха да се повишават.

MSCI Asia Pacific Index скочи за трети пореден ден, като добави 1.1% към стойността си. Показателят се насочва към почти пълно възстановяване на загубите от края на миналата седмица.

Петролът върна част от спечеленото, след като моментно се повиши до психологическата граница от 50 долара за барел. Ръстът на суровината се инициира от данни за спад в запасите на петрол в САЩ за изминалата седмица.


Златото също се понижи, в среда на намалено търсене на метала. То се търгува рано тази сутрин при нива от 1 314 долара за унция с незабавна доставка, или с около процент под вчерашните му нива.

Световните пазари възстановиха близо половината от загубените около 2 трилиона долара.

Широкият S&P 500 отбеляза сериозно повишение вчера, като вече е само на около два процента от стойността си отпреди референдума във Великобритания.

Паундът възстанови част от загубите си спрямо останалите основни валути. Британската валута се разменя при нива от 1.3410 долара рано тази сутрин, или с около два цента над вчерашните му нива на търговия.

„Първоначалният шок от излизането на Великобритания от ЕС започва да преминава“, коментира Митсушиге Акино, изпълнителен директор на Ichiyoshi Asset Management Co. „Преживяхме риска, свързан с това събитие, и инвеститорите започват да виждат, че отражението му върху реалната икономика е ограничен“, коментира още Акино пред финансовото издание Bloomberg.

Ръководителят на Фед в Сейнт Луис – Джеймс Булард, ще говори по време на прескоонференция в Лондон днес, откъдето инвеститорите ще си правят изводи за евентуалната по-нататъшна политика на резерва относно лихвите.

На този етап и след референдума във Великобритания очакванията на пазара са, че едва ли Фед ще прибегне до повишение на лихвите през тази година. В допълнение, много от пазарните участници са на мнение, че следващото повишение най-вероятно ще бъде отложено едва за 2018 г.

Фючърсите на широкия S&P 500 се търгуват без съществена промяна след ръста му от 1.7% вчера. Тези на британския FTSE 100 сочат отваряне с 0.4% нагоре.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg