Т. Бечева: Инвеститорите се отдръпнаха категорично

2312
Т. Бечева: Инвеститорите се отдръпнаха категорично

"След загубите от предходните дни, SOFIX остана без промяна от началото на седмицата. Лятното настроение обхвана инвеститорите малко по-рано и оборотът на успява да мине 500 000 лв. в няколко поредни сесии", коментира за Profit.bg Тамара Бечева, финансов аналитик в ЕЛАНА Трейдинг.

Според експерта в момента е трудно да се каже кое ще раздвижи пазара, след като инвеститорите категорично се отдръпнаха от него.

„Дори ликвидните компании като Химимпорт и представителите на банковия сектор се търгуват под обичайния си оборот", посочи Бечева. „Несигурност в участниците създават постоянните дългови проблеми на страни от Европейския съюз, както и слабото евро".

Днешната сесия, според аналитика, едва ли ще се различава от предходните, още повече, че напоследък дори международните пазари не се отразяват на търговията у нас.

„Американските индекси приключиха с умерено понижение в сряда и не очаквам да са движещ фактор за търговията на БФБ днес", смята Тамара Бечева. „Възможно е оборотът да бъде подкрепен от блокова сделка, но ако такава липсва обемите и най-вече активността ще останат близо до нулата".

При изключително нисък оборот в сряда, индексите на БФБ отчетоха разнопосочно изменение в стойностите си. Ръст имаше при SOFIX (+0.10%, 371.64 пункта) и BG TR30 (+0.06%, 285.19 пункта). В обратна посока бяха BG 40 (-0.55%, 104.26 пункта) и BG REIT (-0.39%, 38.39 пункта).

Сделките на регулиран пазар вчера бяха за 215.5 хил. лв. Обект на търговия станаха акциите от 56 емисии. Повишение в цената имаше при книжата на 24 компании.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Станете наш почитател във Facebook

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Eмил
# 0
14:06 | 10 June 2010
...."Според експерта в момента е трудно да се каже кое ще раздвижи пазара, след като инвеститорите категорично се отдръпнаха от него.."Вероятно това ще е окончатлната и безвъзвратна раздяла на България със С.Дянков
гого
# 1
11:06 | 10 June 2010
Малеее ако бяхте на % от сделките щяхте земята да обърнете само и само да уверявате хората да търгуват и инвестират.Ама не е луд тоя дето яде баницата....
trader
# 2
10:06 | 10 June 2010
Г-жо „Финансов аналитик”. Щом Вие не знаете отговора на въпроса кое ще раздвижи пазара тогава какво анализирате. Какво работите?. Вземете се разпуснете. Починете. Отдайте на някаква друга дейност или хоби на която се надявам да бъдете по компетентна.
NICK
# 3
09:06 | 10 June 2010
ДРЪПНАХА СЕ ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ В ИКОНОМИКАТА НЯМА ПАРИ ,ТЕ СА В БАНКИТЕ-ЛИХВАРИ
Смешни са ми!
# 4
09:06 | 10 June 2010
Защо не напуснеш и не отидеш да работиш в сектора на недвижимите имоти!? ще си по-щастлива и спокойна, няма да се тормозиш и ще ти е весело..Там всичко расте винаги, кризи няма. Като ви чета изказванията оставам с впечатлението, че не си вадите хляба от този пазар и ви е все едно какво става. не ви минава през празните главички, че от вас зависи какво ще се случи. вместо да търсите клиенти, нови емитенти, да се срещате с чужденци, пенсиите и да натискате държавата..вие си живеете с по едни огромни заплатки, в едни стаички сте си създади оазис на спокойствието, до момента в които ви изритат на улицата. и едва тогава, може и за разберете че БФБ я няма, защото всеки е бил зает да критикува и да не прави нищо. Само не разбрах, кога този идотски модел на поведение, се превърна в шаблон за експертност
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg