Т. Бечева: Краткосрочно едва ли ще видим промяна на БФБ

1177
Т. Бечева: Краткосрочно едва ли ще видим промяна на БФБ

„Основните индекси остават със слабо понижение от началото на второто тримесечие и едва ли в краткосрочен период ще се случи нещо, което да промени текущата ситуация", смята Тамара Бечева, финансов аналитик в ЕЛАНА Трейдинг. „Обичаен за борсата стана оборот от около 1 млн. лева, формиран основно от блокови сделки".

Според експерта няма новина, поради която днешната сесия да се различава от предходните.

„Публикуваните от БНБ данни за състоянието на банковата система през април едва ли ще бъдат отразени от пазара. Увеличаването на лошите кредити не е изненада, но банките са добре капитализирани и към момента са далече от проблемите на банковите системи, дори и в развитите държави", коментира Тамара Бечева.

Сделката за Българо-американска кредитна банка раздвижи позицията за кратко, но дори индивидуалните участници изчакват да видят на каква цена е била сключена.

„Това ще стане ясно към края на месеца, когато се очаква одобрението на БНБ и Комисията за защита на конкуренцията", посочи още тя. „Дългата почивка не активизира инвеститорите, а лятото тепърва предстои".

Българските индекси затвориха търговията в четвъртък без посока. На плюс приключиха SOFIX (+0.33%, 434.35 пункта) и BG TR30 (+0.02%, 352.95 пункта). Губещи бяха BG 40 (-0.05%, 130.93 пункта) и BG REIT (-0.38%, 49.34 пункта).

Борсовият оборот достигна 1.52 млн. лв. През деня се търгуваха акции от 63 емисии. Повишение имаше при 25 от книжата, а други 10 не отчетоха промяна в цената. Над половината от дневния борсов оборот бе реализиран от сделки с акции на ПИБ и Булленд инвестмънт.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg