Т. Бечева: Настроенията остават положителни

1140
Т. Бечева: Настроенията остават положителни

„SOFIX се повишава от началото на седмицата и няма причина днес картината да е различна. Повечето от компонентите на основния индекс са обект на покупка, въпреки че като изключим прехвърлянията на пакети, общият оборот не е впечатляващ", коментира Тамара Бечева, финансов аналитик в ЕЛАНА Трейдинг, за Profit.bg.

Експертът смята, че потвърденият от КФН проспект за увеличение на капитала на Евроинс ще насочи вниманието на пазарните участници към компанията, като засега няма признаци да се повтори ситуацията с Еврохолд България, където акцията получи стабилна подкрепа на цената и е 72% нагоре от началото на годината.

„Сделките с големи пакети продължават и тази седмица, след като 49.5% от капитала на ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ смениха притежателя си, а в сряда нови 1.26% от компанията бяха изтъргувани", посочи Тамара Бечева. „Това не предизвика интерес към дружеството от страна на индивидуалните инвеститори".

Аналитикът припомни, че денят е последният за тримесечието и може да има раздвижване по определени позиции в края на сесията.

„Не изключвам известно прибиране на печалби, но настроенията остават положителни. Проблемите в Гърция за момента не се отразяват на търговията у нас", каза в заключение Тамара Бечева.

Индексът на „сините чипове" нарасна в сряда с 1.70%, на 415.84 пункта. Повишение имаше още при BG REIT (+4.84%, 50.92 пункта) и BG TR30 (+1.59%, 341.74 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар доближи 1.79 млн. лева. През деня се търгуваха акции от 60 емисии акции. Повишение имаше при 34 от книжата, а други девет не отчетоха промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...